(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada atmosfera havosini ifloslantirishni me’yorlash masalalari, xususan, ruxsat etilgan konsentratsiya (REK) va ruxsat etilgan tashlanmalar me’yori (RETM) tushunchalari ilmiy asosda yoritiladi. Sanoat korxonalari atrofida tashkil etiladigan himoya zonalarining ekologik ahamiyati, me’yoriy hujjatlar va ularning amaliy qo‘llanilishi haqida ma’lumotlar beriladi. Shuningdek, ifloslantiruvchi manbalar nazorati, laboratoriya tahlillari va ekologik monitoringning roli ko‘rib chiqiladi.