(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada akademik yozish madaniyati, uning ilmiy faoliyatdagi o‘rni hamda plagiatning mohiyati, turlari va oldini olish choralari tahlil qilinadi. Akademik yozuv ilmiy natijalarni tizimli, asosli va halol tarzda ifoda etishning vositasi bo‘lib, u ilmiy axloq me’yorlarini shakllantiradi. Shuningdek, maqolada O‘zbekiston oliy ta’lim tizimida plagiatga qarshi kurashish mexanizmlari, zamonaviy texnologiyalar va intellektual halollik tamoyillari haqida so‘z yuritiladi.