(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Luqmon Bo‘rixonning “Jaziramadagi odamlar” romani doirasida ayollar timsoli tahlil qilinadi. Tadqiqotda Xosiyat xola va Lolaxon obrazlari orqali ayol obrazlarining xarakteri, ruhiy dunyosi va jamiyatdagi o‘rni yoritiladi. Maqola roman matni asosida ayollarning sabr, fidoyilik, mehr-muhabbat va mustaqillik istagi kabi jihatlarini ochib beradi.