(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Somerset Moem ning “Oy va sariq chaqa” hikoyasidagi inson ruhiy kechinmalari tahlil qilinadi. Asarda qahramonlarning ichki dunyosi, his-tuyg‘ulari, qarama-qarshiliklari va ichki ziddiyatlari tafsilotlar orqali ochib beriladi. Muallif psixologik realizm uslubida inson ruhiyatini chuqur o‘rganib, uning qaror qabul qilish jarayonini, ichki iztiroblarini va hayotiy tanlovlarini aks ettiradi. Maqolada qahramonlar bilan bog‘liq ramziy obrazlar, masalan, sariq chaqa va oyning qahramon ruhiyatini qanday aks ettirishi tahlil qilinadi. Tadqiqot asarning falsafiy va psixologik mazmunini chuqurroq tushunishga yordam beradi hamda o‘quvchiga inson ruhiyatining murakkabligini o‘rganish imkonini yaratadi.