(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalarning zamonaviy stomatologiyada diagnostika va reabilitatsiya jarayonlaridagi o‘rni tahlil qilinadi. Raqamli stomatologiya — bu tish va jag‘ tizimini davolashda kompyuter texnologiyalari, 3D skanerlash, kompyuter tomografiyasi, CAD/CAM tizimlari va sun’iy intellekt asosida ishlovchi dasturlarning qo‘llanilishini o‘z ichiga oluvchi yangi yo‘nalishdir. Maqolada raqamli texnologiyalarning aniqlik, tezkorlik, estetik natija va bemor qulayligi nuqtai nazaridan afzalliklari yoritiladi. Shu bilan birga, tibbiy xatoliklarni kamaytirish, davolashni individuallashtirish hamda tish protezlarini yuqori aniqlik bilan tayyorlash imkoniyatlari tahlil qilingan. Raqamli stomatologiya — bu kelajakning tibbiy yo‘nalishi bo‘lib, u nafaqat diagnostika sifatini oshiradi, balki stomatologik xizmatlarning samaradorligini ham sezilarli darajada yaxshilaydi.