(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada ilk yoshdagi bolalarning aqliy rivojlanish jarayoni, unga ta’sir etuvchi biologik va ijtimoiy omillar, o‘yin faoliyatining ahamiyati hamda nutq va tafakkur o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik yoritilgan. Bolaning intellektual salohiyatini shakllantirishda oilaning, tarbiyachining hamda ta’lim muassasasining o‘rni tahlil etiladi. Tadqiqot zamonaviy psixologik-pedagogik nazariyalar asosida olib borilgan bo‘lib, amaliy tavsiyalar ham berilgan