(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Kichik maktab yoshidagi bolalarda o‘qish motivatsiyasini oshirish masalasi zamonaviy pedagogikada eng dolzarb muammolardan biri sanaladi. Mazkur yosh davridagi bolalar hayoti va shaxsi endi shakllanishi, intellektual va emotsional rivojlanishning asosiy bosqichlariga kirishi bilan o‘ziga xos murakkabliklarga ega. O‘qishga nisbatan munosabat, ta’lim jarayonidagi faollik, bilimlarni egallash va o‘zlashtirish sifati ko‘p jihatdan bolaning ichki va tashqi motivatsiyasiga bog‘liq. Qiziqish va intilishni shakllantirmagan holda, sifatli va barqaror ta’lim olishga erishish ancha mushkul bo‘lishi tabiiy. Shu sababli, kichik maktab yoshida o‘qish motivatsiyasi ustida izchil va samarali ishlash pedagogikada ustuvor masalalardan biri sifatida qaraladi.