(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Mahmudxo‘ja Behbudiyning “Muxtasar islom tarixi” asari mazmuni, tarixiy ahamiyati va ma’rifiy qarashlari tahlil qilinadi. Asarda islom dinining kelib chiqishi, rivojlanish bosqichlari, Muhammad (s.a.v.) hayoti va islom ta’limotining tarqalishi haqida berilgan ma’lumotlar o‘rganiladi. Behbudiyning asarni yaratishdan maqsadi – zamondosh yoshlarni ilmga, tarixni bilishga undash, diniy savodxonlikni oshirish ekanligi asoslab beriladi.