(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mutloq iqtisodiy samaradorlik foydaning (tannarxning pasayishi va b.) unga sabab bo‘lgan potensial qo‘yilmalarga nisbati sifatida hisob-kitob qilinadi. Solishtirma iqtisodiy samaradorlik keltirilgan xarajatlar usuli bilan hisob-kitob qilinadi. Bu usul kapital qo‘yilmalar yoki unga teskari ko‘rsatkich – diskontlash va keltirilgan xarajatlarni hisoblash uchun har xil ahamiyatga ega bo‘lgan samaradorlik normativ koeffitsientining direktiva asosida belgilangan o‘zini qoplash normativ muddatidan foydalanishga asoslanadi.