(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada muzey boshqaruvining zamonaviy modellari, ularning mohiyati va amaliy qo‘llanish mexanizmlari yoritiladi. Muzeylar faoliyatini modernizatsiya qilish jarayonida strategik menejment, raqamli transformatsiya, tashrifchilar tajribasiga yo‘naltirilgan boshqaruv, hamkorlikka asoslangan boshqaruv modeli hamda innovatsion xizmatlar tizimining ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, ishlab chiqarish va madaniy meros sohalarida keng qo‘llanilayotgan loyiha boshqaruvi, marketingga asoslangan model, barqaror rivojlanish yondashuvlari kabi konsepsiyalarning muzey ishiga integratsiyalashuv jarayoni ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda milliy va xalqaro tajribalar taqqoslanib, muzey boshqaruvini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.