(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Abdurauf Fitratning o‘zbek adabiy tanqidi rivojidagi o‘rni va uning "Adabiyot qoidalari" asarining nazariy-ahamiyati yoritiladi. Fitratning mazkur asari o‘zbek adabiyotshunosligida ilk ilmiy-nazariy qo‘llanmalardan biri sifatida baholanib, unda badiiy ijodning mohiyati, estetik mezonlar, adabiy janrlar, obraz yaratish tamoyillari kabi qator muhim masalalar ilmiy asosda talqin etiladi.