(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘yinlarning pedagogik jarayonda tutgan o‘rni, ularning asosiy xususiyatlari, rivojlantiruvchi, ta’limiy va tarbiyaviy funksiyalari, shuningdek, maktabgacha yoshdagi bolalarning shaxs sifatida shakllanishiga ta’siri keng yoritilgan. O‘yin faoliyatining psixologik mexanizmlari, olimlarning ilmiy qarashlari, o‘yin turlarining o‘ziga xos jihatlari hamda zamonaviy raqamli o‘yin texnologiyalarining ta’limdagi o‘rni chuqur tahlil qilingan. Maqola pedagoglar, tarbiyachilar, talabalar va ilmiy tadqiqotchilar uchun amaliy va nazariy ahamiyatga ega.