(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Bo‘lajak pedagoglarda kasbiy kreativlik kompetensiyasini rivojlantirish zamonaviy ta’lim tizimining asosiy yo‘nalishlaridan biri sifatida kun tartibiga chiqmoqda. Ijtimoiy hayotda ro‘y berayotgan tezkor o‘zgarishlar va ta’lim mazmunining yangilanishi natijasida pedagog kadrlar oldiga yangi vazifalar qo‘yilmoqda. Davr talabiga mos, mustaqil fikrlaydigan va o‘z ishiga ijodiy yondasha oladigan pedagoglarni tayyorlash, ularni kasbiy faoliyatga moslashtirish, kasbiy ijodkorlik salohiyatini oshirish zamonaviy ta’limning eng dolzarb muammolaridandir. Bo‘lajak pedagoglarda kasbiy kreativlik kompetensiyasini rivojlantirish yo‘llarini o‘rganish, jarayonning bosqichlari, shuningdek, uning samaradorligini ta’minlashda muayyan yondashuvlarni ishlab chiqish zarurati tobora ortib bormoqda.