(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Leksikologiya – tilshunoslikning muhim va dolzarb sohalaridan biri bo‘lib, tilning lug‘at tarkibini, so‘zlarning kelib chiqishi, ma’nosi, qo‘llanishi, o‘zgarishi va rivojlanishini o‘rganadi. Leksikologiyaning o‘qitish metodikasi esa, bu fanning asosiy tushunchalari, bilim va ko‘nikmalarini samarali va chuqur o‘zlashtirishga yordam beradigan didaktik yo‘llarni, o‘qituvchining faoliyati jarayonidagi usullarni, o‘quvchi va talabalar faoliyatining tashkil etish tarzlarini o‘z ichiga oladi. Leksikologiya o‘qitish muddati, mazmuni va mazmundorligini ta’minlashda fanga oid metodik tavsiyalar, treninglar va ta’limiy texnologiyalar alohida ahamiyat kasb etadi. Fanni o‘rganish jarayonida leksik bilimlarning shakllanishi o‘ziga xos bosqichlarni bosib o‘tadi, bunda ilg‘or didaktik printsiplar, yangi pedagogik yondashuvlar va kommunikativ metodlar asosiy o‘rinda turadi.