(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Farhod va Shirin” dostonidagi ramziy timsollar, ularning tasavvufiy ma’nolari hamda syujetdagi o‘rni keng tahlil qilingan. Farhod, Shirin, Moniy, Suhaylo, Xizr, Suqrot kabi obrazlar orqali solikning Haqqa yetishish bosqichlari, ajdarho, dev, sher, temir paykar kabi timsollar orqali esa nafs, g‘azab va dunyo vasvasalariga qarshi kurash jarayoni badiiy talqin etiladi. Maqolada timsollar bilan bog‘liq voqealar ham sharhlangan bo‘lib, asarning falsafiy va axloqiy mazmuni yoritiladi.