(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Chingiz Aytmatovning "Sohil yoqalab chopayotgan olapar" qissasi badiiy tahlil qilingan. Asardagi tasvir ifodasi, peyzaj san’ati haqida mulohazalar berilgan. Asardagi yana bir e’tiborga molik narsa - asarda qirg‘iz xalqining o‘ziga xos madaniyatini, urf-odat-u udumlarini, qabilalarga xos an’analarni - yozuvchi qay darajada yorib berganligi haqida fikr yuritilgan.