MAKTAB ONA TILI DARSLIKLARIDA PAREMIOLGIK BIRLIKLARNI OʻQITISHNING OʻZIGA XOS USULLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada maktab ona tili darsliklarida paremiologik birliklar — maqollar, matallar, hikmatli so‘zlar, iboraviy shakllarning mazmuni va ularni o‘qitish metodikasining o‘ziga xos jihatlari yoritiladi. Paremiologik birliklarning lingvistik va pragmatik xususiyatlari, ularning o‘quvchi psixologiyasi, nutqiy kompetensiya va madaniy ongni shakllantirishdagi roli ilmiy asosda tahlil qilinadi.