TIBBIY MA’LUMOTLARNI QAYTA ISHLASHDA BIG DATA TEXNOLOGIYALARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada tibbiyot sohasida Big Data texnologiyalarining qo‘llanilishi, katta hajmdagi tibbiy ma’lumotlarni qayta ishlash usullari, ularning diagnostika, davolash va boshqaruv jarayonlaridagi ahamiyati tahlil qilinadi. Big Data asosida kasalliklarning tarqalishini bashoratlash, shaxsiylashtirilgan tibbiyot va real vaqt monitoring imkoniyatlari yoritiladi.