BAXTIYOR NAZAROV VA ABDUG’AFUR RASULOVNING ADABIY - TANQIDIY FAOLIYATI. (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotshunosligining yirik namoyandalari — Baxtiyor Nazarov va Abdug‘afur Rasulovning adabiy tanqidiy faoliyati tahlil etiladi. Tadqiqotda ularning ilmiy-estetik qarashlari, adabiy jarayondagi o‘rni, tanqidchilik uslubining o‘ziga xos jihatlari hamda zamonaviy adabiyot rivojiga qo‘shgan hissasi yoritiladi. Shuningdek, ikki olim ijodining o‘zaro qiyosiy tah -lili orqali  ularning adabiy tanqid taraqqiyotiga ta’siri, ilmiy izlanishlaridagi umumiylik va farqli jihatlar aniqlanadi.