ULUG’BEK HAMDAM “OTA” ASARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada  Ulug’bek  Hamdamning  “Ota” romani  zamonaviy o’zbek  adabiyotidagi  eng  ta’sirli  asarlardan  biri bo’lib,insonning ichki  kechinmalari, ota-onaga  bo’lgan  hurmat, mehr va mas’uliyat  mavzularini  chuqur  yoritadi. Asarda bosh qahramonning o’z otasi bilan bo’lgan murakkab munosabatlari ,hayot sinovlari davomida shakllangan fikr va tuyg’ulari tasvirlanadi. Roman oila,halollik va insoniylik kabi qadriyatlarni kashf etishga undaydi.