MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTIDA INKLYUZIV GURUHLARNI TASHKIL ETISH VA RIVOJLANTIRISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta'lim tashkilotlarida inklyuziv guruhlarni tashkil etishning nazariy asoslari, mazmuni, tashkiliy-pedagogik jarayonlari va rivojlantirish strategiyalari yoritiladi. Inklyuziv ta'limning asosiy tamoyillari, maxsus ehtiyojli bolalar bilan ishlash usullari, pedagoglarning kompetensiyasini oshirish yo'llari hamda oilalar bilan hamkorlik masalalari ilmiy-uslubiy asoslarda bayon etilgan. Shuningdek, Maktabgacha ta’lim tashkiloti sharoitida inklyuziv guruhlarni joriy etishning ijtimoiy ahamiyati va istiqbollari haqida fikrlar bildiriladi.