ICHKI ISHLAR ISHLAR ORGANLARIDA HUQUQBUZARLIKLAR PROFILAKTIKASINI REJALASHTIRISH VA AXBOROT-TAHLIL FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ichki ishlar organlarida huquqbuzarlik profilaktikasini samarali tashkil etish,rejalashtirish tizimi,axborat-tahlil faoliyatining mazmuni,funksiyalari va uni modernizatsiya qilish yo’llari ilmiy asosda yoritilgan.Profilaktika ishlarida mahalla ,ta’lim tashkilotlari,jamoatchilik, davlat idoralari bilan hamkorlik tizimi,axborot almasinuvi mexanizmlari va tahliliy pragnozlar yaratishning ahamiyati ochilib berilgan.Shuningdek,raqamli texnalogiyalar, sun’iy intellektning ichki ishlar tizimidagi o’rni va strategik ustuvor yo’nalishlari ko’rib chiqilgan.