O’QUVCHILARNING TANQIDIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHDA INGLIZ TILI DARSLARINING ROLI. (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur  maqolada o’quvchilarda  tanqidiy  fikrlashni  ingliz  tili darslari  orqali  rivojlantirish  yoritib  berilgan.Maqolaning  boshlanish  qismida  ushbu ko’nikmaning asosiy mohiyati,uning yosh bolalar ongiga ta’siri, tanqidiy fikrlash nega muhimligi    haqida    fikr-mulohaza   yuritilgan. O’quvchilarda   tanqidiy   fikrlashni rivojlantirish  asoslari  keltirilgan. Tanqidiy  fikrlash  tushunchasi  va  uning  ta’lim tizimidagi  roli  ham  yetarlicha  o’rganilgan. Ushbu  maqola  yosh  tadqiqotchilar  va mustaqil izlanuvchilar uchun foydali bo’lishimumkin.