CHINGIZ AYTMATOV ASARLARIDA PEYZAJ TASVIRI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola Chingiz Aytmatovning adabiy merosida peyzaj tasvirining o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Aytmatov asarlarida tabiat manzaralari faqat fon vazifasini bajarish bilan cheklanmay, qahramonlarning ruhiy holati, ularning ichki dunyosi va voqealarning kayfiyatini aks ettirish vositasi sifatida xizmat qiladi. Maqolada muallifning turli asarlaridagi tog‘, daryo, o‘rmon va qishloq manzaralari orqali hayotiylik va estetik didni shakllantirish usullari yoritiladi.