QOG‘OZ HOSIL BO‘LISHIDA VODOROD BOG‘LARINING AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy ishda qog‘oz hosil bo‘lishida vodorod bog‘larining shakllanish mexanizmi va ularning qog‘ozning fizik hamda mexanik xususiyatlariga ko‘rsatadigan ta’siri batafsil yoritilgan. Tadqiqotda sellyuloza tolalarining molekulyar tuzilishi, gidroksil guruhlarining faol roli, tolalararo o‘zaro ta’sirlar va ularni mustahkamlovchi vodorod bog‘lanish jarayonlari ilmiy asosda tahlil qilinadi.