TIBBIYOTDA MASOFANING O‘LIM VA HAYOT ORASIDAGI FARQI: ROBOTLI JARROHLIK QANDAY INSON HAYOTINI SAQLAB QOLMOQDA? (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy tibbiyotda masofaviy jarrohlik texnologiyalarining roli, ayniqsa kontinentlararo robotli jarrohlikning inson hayotini saqlab qolishdagi imkoniyatlari tahlil qilinadi. Masofaning murakkab tibbiy amaliyotlar oldidagi to‘siq sifatida qaralishi o‘tmishga aylanmoqda. Endilikda, shifokorlar minglab kilometr uzoqlikda turgan bemorlarga masofadan turib operatsiya o‘tkazish imkoniyatiga ega bo‘lib, bu texnologiya hayot-mamot vaziyatlarida muhim vosita bo‘lib xizmat qilmoqda. Maqolada real hayotdagi misollar, robot texnologiyalarining afzalliklari, mavjud xavflar va kelajakdagi istiqbollar haqida batafsil ma’lumot beriladi.