SAID AHMAD “QORA KOZ MAJNUN “HIKOYASI HAQIDA (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: "Qora Koz Majnun" – taniqli  oʻzbek  yozuvchisi   Said Ahmad qalamiga  mansub  qisqa hikoya boʻlib, unda muhabbat, sadoqat va insoniy iztiroblar kuchli badiiy ifoda topgan. Asar “QORA KO’Z MAJNUN” laqabli kuchuk haqida boʻlib, lirik tasvir va falsafiy chuqurlik seziladi. Hikoyada sevgi, vafo, ajralish, mehr kabi mavzular oʻz aksini topgan. "Qora Koz Majnun" nafaqat hayotiy hikoya, balki inson psixologiyasini ochib beruvchi badiiy asardir. Sharq  anʼanalarini zamonaviy talqin bilan uygʻunlashtiradi. Asar markazida — kampir Saodat aya va uning sadoqatli itlari “Qorako‘z”kuchukcha. It Saodat ayaga  mehrini beradi, ayniqsa u o‘g‘li Bo‘rixon ketgach va qaytmay qolganida tasalli rolini bajaradi.It o‘z egasining yonida, hatto kasalxonada ham qoladi — Saodat aya vafot etgach, Qorako‘z uni qidirib boradi, sodiqlikni namoyish etadi.