NODIRA: “JAHON BOG‘IDA MAKNUNA QALAMINING TILI TOZA GULDIRKI, U VAFO AHLINING XURSANDCHILIK BARGIDIR” (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining yirik vakilasi, shoira Nodira ijodi haqida fikr bildiriladi. Adabiyot gulshanida har gulning o‘z ifori bo‘lganidek, bu shoiralarning hayot saboqlaridan iborat ijodlari davr osha kelajak avlod uchun badiiy tafakkur mahsulidir. Ular bilan tanishar ekansiz she’riyatimizning nafosatini yana bir muhim qirralari haqida bilimga ega bo‘lasiz. Ijodiy qirralaridan bahramand bo‘lasiz.