NUTQ O‘STIRISH (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda nutq o‘stirish jarayonining ahamiyati, usullari va bosqichlari yoritilgan. Nutqni rivojlantirish nafaqat til boyligini kengaytiradi, balki mantiqiy fikrlash, ijodkorlik va ijtimoiy faoliyatni ham mustahkamlaydi. Nutq o‘stirish jarayonida suhbat, savol-javob, matn bilan ishlash, ertak va hikoya tuzish kabi usullarning samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interaktiv metodlarning nutq rivojiga ijobiy ta’siri amaliy misollar asosida ko‘rsatib berilgan.