NAZAR ESHONQUL HIKOYALARIDA OBRAZ MASALASI (“SHARPA” HIKOYASI MISOLIDA) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Nazar Eshonqulning “Sharpa” hikoyasidagi obrazlar tizimi, ularning psixologik va falsafiy mazmuni tahlil qilinadi. Hikoyadagi markaziy obraz Sharpa qahramonning ichki qo‘rquvi, shubha va ruhiy ziddiyatini ifodalaydi. Qush esa qahramonning ichki qudrati, umidi va ruhiy mustahkamligini ramzlaydi. Hikoya inson ruhining murakkab qatlamlarini, ichki kurash jarayonini va o‘zlikni anglashni badiiy va falsafiy shaklda ochib beradi. Asarda insonning o‘z qo‘rquviga qarshi kurashi, uni yengishi yoki unga mag‘lub bo‘lishi kabi masalalar majoziy tarzda tasvirlangan bo‘lib, hikoya nafaqat psixologik, balki falsafiy qatlam bilan ham boyitilgan.