ULUGʻBEK HAMDAMNING ,,BIR PIYOLA SUV"HIKOYASINING BADIIY TALQINI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Ulugʻbek Hamdamning “Bir piyola suv” hikoyasi kompozitsiyasi, gʻoyaviy-badiiy yoʻnalishi, obrazlar tizimi, adabiy ramziylik va psixologizm nuqtayi nazaridan tahlil etiladi. Asarda suv obrazi timsol sifatida qanday mazmun yuklashi, hikoyadagi konflikt va insoniylik masalalarining badiiy talqini ochib beriladi. Shuningdek, yozuvchining uslub xususiyatlari hamda hikoyaning zamonaviy oʻzbek adabiyotidagi oʻrni haqida ilmiy xulosalar beriladi.