MUROD MUHAMMAD DOʻSTNING LOLAZOR ROMANIDA AYOLLAR OBRAZI QARAMA QARSHILIKLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Murod Muhammad Doʻstning “Lolazor” romanida ayollar obrazining qarama-qarshiliklari tahlil qilinadi. Roman asaridagi ayol qahramonlar jamiyatdagi ijtimoiy, ma’naviy va oilaviy rollar nuqtai nazaridan ko‘rib chiqiladi. Maqola davomida qahramonlarning ichki dunyosi, irodasi, his-tuyg‘ulari va ularning qarama-qarshi xarakter xususiyatlari o‘rganiladi. Tadqiqotda adabiyotshunoslik, psixologiya va gender tahlil metodlari qo‘llaniladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, romandagi ayollar obrazlari nafaqat jamiyatning ijtimoiy qoidalari bilan shakllangan, balki ularning individual xarakterlari va ichki kurashlari orqali romanning ma’nosini chuqurlashtiradi.