ASAD DILMURODNING “MAHMUD TOROBIY” TARIXIY ROMANI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Asad Dilmurod qalamiga mansub “Mahmud Torobiy” asarida ilgari surilgan g’oyalar, asardagi obrazlar ularning asar voqealarida tutgan o’rni, asar badiiyati  haqida so’z boradi. Ushbu  asar Mahmud Torobiy hayotiga bag’ishlangan, asarda uni vatan ozodligi yo’lida ko'rsatgan qahramonliklari haqida gap boradi.