KONSTITUTSIYAVIY TAMOYILLAR ASOSIDA DAVLAT XARIDLARINING SHAFFOFLIGINI TA’MINLASH YO‘LLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida davlat xaridlari tizimini konstitutsiyaviy tamoyillar asosida isloh qilish zarurati, shaffoflik va xalq manfaatlarini himoya qilishga qaratilgan mexanizmlar, korrupsiyani kamaytirishning huquqiy va institutsional yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, konstitutsiya normalarida belgilangan ochiqlik, hisobdorlik, raqobat va qonun ustuvorligi tamoyillarining davlat xaridlari jarayoniga tatbiq etilishi ilmiy-nazariy yondashuvda yoritiladi.