MAKTAB ONA TILI DARSLIKLARIDA MATN HODISASINING TALQINI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ona tili darslarida “matn bilan o‘qitish texnologiyasi” orqali ularning mantiqiy fikrlash qobiliyatini shakllantirish va rivojlantirish mumkin. Matnlar orqali berilayotgan topshiriqlar faqatgina o‘sha matnga tegishli bo‘lib qolmay, balki berilayotgan mavzuning umumiy mohiyatini ham ochib berishga xizmat qiladi. Bu jarayonda o‘quvchi nafaqat matn bilan ishlaydi, aksincha berilayotgan topshiriqlar orqali avval egallagan bilimlarini ham mustahkamlashga muvofaq bo‘ladi.