TURDI FAROG‘IYNING G‘AZAL VA MUXAMMASLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Turdi Farog‘iyning g‘azal va muxammaslari atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqotda shoirning badiiy uslubi, she’riy obrazlari, personajlari va mavzulari yoritiladi. G‘azal va muxammaslar orqali insoniy his-tuyg‘ular, sevgi, tabiat, axloqiy qadriyatlar va milliy madaniyat ifodalanadi. Tadqiqot shuningdek, she’riyatning badiiy va estetik jihatlari, poetik vositalar va uslublar orqali o‘quvchida hissiy tajriba yaratish imkoniyatlarini ham ko‘rib chiqadi.