OZOD SHARAFIDDINOVNING ILMIY MEROSIDA SHE’RIYAT MASALALARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Ozod Sharafiddinovning ilmiy merosida she’riyat masalalari atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqotda shoirning nazariy va amaliy qarashlari, she’riyatning estetik va badiiy jihatlari, shuningdek, o‘zbek adabiyoti kontekstida she’riyatning rivojlanish yo‘nalishlari o‘rganiladi. Sharafiddinovning asarlarida she’riyatning shakl va mazmun uyg‘unligi, badiiy tasvir vositalarining o‘rni va zamonaviy talqinlari yoritilgan. Maqolada shoirning ijodiy va ilmiy faoliyati orqali o‘zbek she’riyatining klassik va zamonaviy tendensiyalari o‘rganilib, o‘quvchi va tadqiqotchilar uchun amaliy tavsiyalar ham berilgan. Shu bilan birga, Sharafiddinovning tahliliy yondashuvi she’riyatni chuqur anglash va badiiy qadriyatlarni baholash imkonini beradi.