OGAHIYNING ADABIY MEROSI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Ogahiyning adabiy merosi atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqotda shoir va adibning badiiy va estetik qarashlari, o‘zbek adabiyoti rivojidagi o‘rni, shuningdek, uning asarlarida milliy va insoniy qadriyatlar, tarbiyaviy g‘oyalar yoritilgan. Ogahiyning ijodida o‘zbek tilining boyligi, she’riy va nasriy janrlarda badiiy tasvir vositalaridan samarali foydalanish, zamonaviy va klassik adabiyot an’analarini uyg‘unlashtirish jihatlari chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqot shuningdek, o‘quvchi va tadqiqotchilar uchun Ogahiyning asarlarini o‘rganish va tahlil qilish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.