KAOLIN MINERALLARINI HOZIRGI KUNDAGI AHAMIYATI VA ISHLAB CHIQARISHDA TUTGAN O’RNI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada kaolin minerallarini sanoat miqyosida ishlab chiqarish texnologiyasi, uning bosqichlari va qo’llaniladigan texnologik usullari tahlil qilinadi. Kaolinning fizik-kimyoviy xossalari, uni boyitish, quritish, maydalash, tasniflash va aktivlashtirish jarayonlari batafsil yoritib beriladi. Shuningdek, ekologik xavfsizlik choralari, texnologik jarayonning samaradorligini oshirish yo’llari va zamonaviy innovatsion uskunlarining ro’li haqida haqida ma’lumot beriladi. Tadqiqot natijalari kaolin sanoatida sifatni yaxshilash va resurslardan oqilona foydalanish imkoniyatlarini ochib beradi.