“UMARALI NORMATOVNING TALANT TARBIYASI ASARIDA ISTE’DODNING SHAKLLANISHI VA TARBIYASI MASALALARINING TANQIDIY TAHLILI.” (Ustozlar uchun, 2025)
Umarali Normatovning “Talant tarbiyasi” asari o‘zbek adabiy tanqidi va adabiyotshunosligidagi muhim metodik manbalardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada asardagi nazariy qarashlar, talantni shakllantirish va rivojlantirishga oid metodlar tahlil qilinib, ularning kuchli va zaif jihatlari tanqidiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, muallifning did aktik uslubi, psixologik yondashuvi va adabiy manbalarga tayanganligi baholanadi.