"HAYRAT UL-ABROR" ASARINING DIDAKTIK QARASHLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Xamsa”siga kiruvchi “Hayrat ul-abror” dostoni didaktik mazmuni tahlil qilinadi. Asarda ilgari surilgan komil inson tarbiyasi, axloqiy fazilatlar, adolatli jamiyat qurish, nafsni tiyish, ilm-ma’rifatning ahamiyati kabi g‘oyalar sharhlanadi. Dostonda qo‘llangan hikoyatlar orqali badiiy-didaktik qarashlarning berilish uslubi yoritiladi. Tadqiqot Navoiy asarining bugungi davr ma’naviyatida ham muhim o‘rin tutishini ko‘rsatadi.