OGAHIYNING TARIXNAVISLIKKA OID ASARLARIDA BADIIY-TARIXIY TAFAKKUR (“RIYOZ UD-DAVLA”, “ZUBDAT UT-TAVORIX” VA “GULSHANI DAVLAT” ASARLARI MISOLIDA) (Ustozlar uchun, 2025)
. Ushbu maqolada Muhammad Rizo Ogahiy ijodidagi uch tarixiy asar — “Riyoz ud-davla”, “Zubdat ut-tavorix” va “Gulshani davlat” — adabiy-badiiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Asarlar voqealarni dramatik sahnalar, obrazlar va metaforik tasvirlar orqali bayon qilib, Xiva Xonligi tarixini o‘quvchiga estetik va dramatik tajriba bilan yetkazadi.