UBAYDIYNING “YAXSHILIQ” RADIFLI G‘AZALINING BADIIY-FALSAFIY TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Ubaydiy qalamiga mansub “Ey ko‘ngul…” radifli g‘azalning badiiy-poetik va falsafiy qatlamlari tahlil qilinadi. Shoirning yaxshilik, yomonlik va oshiq ruhiyati orqali ifodalangan konseptlari ilmiy-nazariy yondashuv bilan sharhlanadi. G‘azal o‘zbek mumtoz lirikasining ruhiy-estetik an’analarini davom ettiruvchi namuna sifatida ko‘riladi.