TARJIMANING LINGVAMADANIY MUAMMOLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada tarjimada ko'p holarlarda uchraydigan lingvamadaniy muammolar yoritlgan. Har bir til o'ziga xos mentalitet, madaniy o'ziga xoslik va keng tarixga va turli taraqqiyotga  ega bo'lganligi tufayli ham tarjimonlar ko'plab holatlarda til va madaniyatlararo xilma xillik va tafovuflarga duch kelishda. Maqolada lingvamadaniy muammolarning asosiy turlari va tarjima qilish jaroyonida uning ahamiyati va bunday muammolarni hal qilishning bir necha usullari misollar orqali ko'rsatib berilgan.