ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR LIRIKASIDA POETIK MAHORAT (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning g‘azalchilikdagi o‘ziga xos badiiy-ma’naviy qarashlari tahlil qilinadi. Shoirning lirik merosi, uning ma’no nozikliklari hamda o‘zbek adabiyoti taraqqiyotidagi o‘rni ilmiy asosda yoritiladi. G‘azalning badiiy xususiyatlari baytlar talqini orqali ochib beriladi.