QUL UBAYDIY POETIKASI: G‘AZAL VA RUBOIYLARINING BADIIY-ESTETIK XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada XIX asr o‘zbek mumtoz adabiyoti vakili Qul Ubaydiy hayoti va ijodi, uning poetik merosida g‘azal va ruboiy janrlarining tutgan o‘rni ilmiy asosda yoritiladi. Muallifning ishq lirikasiga xos badiiy tasvir vositalari, ma’naviy-estetik tamoyillar hamda bir g‘azal va bir ruboiy namunasi asosida poetik tahlil beriladi.