SO‘FI OLLOYORNING “SABOTUL OJIZIN” ASARIDA AXLOQIY-DIDAKTIK G‘OYALARNING TALQINI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada So‘fi Olloyorning “Sabotul ojizin” asarida ilgari surilgan axloqiy-didaktik g‘oyalar ilmiy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Asarda taqvo, sabr, qanoat, halollik, ilm-ma’rifat, saxovat, mehr-shafqat kabi tushunchalarning tasavvuf falsafasi asosida talqin etilishi yoritilgan. Muallifning pand-nasihat ohangidagi hikmatlari, Qur’on va hadis mazmunidan kelib chiqib bergan axloqiy ko‘rsatmalari hamda asarning pedagogik ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Maqola “Sabotul ojizin”ning o‘zbek ma’naviy merosidagi o‘rni, uning didaktik yo‘nalishi va ma’rifiy qadriyatlarini ilmiy asosda ochib berishga qaratilgan.