XOJA “MIFTOH UL-ADL” ASARIDA MA’NAVIY-AXLOQIY MASALALAR TALQINI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada “Miftoh ul-adl” asarida ilgari surilgan ma’naviy-axloqiy g‘oyalar hikoyatlar misolida ilmiy tahlil qilinadi. Hikoyalarda adolatning ibodatdan ustunligi, rahbar shaxsning tavba orqali o‘zini yangilashi va inson amallarining oqibati kabi g‘oyalar yoritilgan. Asardagi badiiy obrazlar va ramziy ifodalar orqali adolat, tavba, mas’uliyat, ezgulik kabi qadriyatlarning inson hayotidagi o‘rni ochib beriladi. Maqola Sharq axloqiy-ta’limiy merosining zamonaviy talqiniga xizmat qiladi.