SO‘FI OLLOYORNING “SABOT UL-OJIZIN” ASARIDA NAFS TARBIYASI VA AXLOQIY POKLIK G‘OYALARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada So‘fi Olloyorning Sabot ul-ojizin asari asosida nafs tarbiyasi, axloqiy poklik, ruhiy kamolot va tasavvufiy tarbiya masalalari tahlil qilinadi. Asarda inson qalbini isloh qilish, nafsni jilovlash, sabr, tavozu’, diyonat, halollik kabi fazilatlarning o‘rni keng sharhlanadi. Maqolada So‘fi Olloyor g‘oyalarining islomiy tasavvuf an’analari bilan bog‘liqligi ilmiy yondashuv asosida ko‘rib chiqilgan.