ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBURNING “RISOLAYI ARUZ” ASARI TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning aruz ilmi bo‘yicha yozgan noyob asari — “Risolayi aruz”ning mazmun-mohiyati, tuzilishi, manbashunoslik jihatlari va turkiy aruzshunoslikdagi o‘rni tahlil qilinadi. Asarning ilmiy ahamiyati, Bobur tamonidan qo‘llangan ilmiy metodlar, aruz tizimini sharhlash uslubi hamda risolaning keyingi adabiyotshunoslik rivojiga ta’siri yoritiladi